Ga naar de inhoud

A Different Point Of View

Een alternatieve kijk op hedendaagse onderwerpen

Menu
  • Home
  • Blog
    • Persoonlijk blog
    • Creatief
    • Lifestyle
    • Psychedelica
  • Informatie
    • Links
    • Over het blog
    • Wie ben ik
  • Contact
Menu

Recept: Chili kikkererwten uit de slowcooker

Gepubliceerd op 4 september 20224 september 2022 door Dryadana

benodigdheden:
slowcooker
zeef
snijplank
mes

kom

ingredienten:
2 paprikas
1 grote ui
6 tenen knoflook
1 kleine rode ui
1 vleestomaat
1 pakje gedroogde kikkererwten (900gr? Kijken in ah, het was dit pakje kwa uiterlijk maar wel een redelijk klein pakje https://www.ah.nl/producten/product/wi198411/valle-del-sole-kikkererwten)
3 groenteboillonblokjes
room boter 75 gram (als je vegan bent kun je dit weglaten of vervangen voor een grote scheut olijfolie of wat margarine)
zout naar smaak (ik gebruik ongeveer een eierdopje in het hele gerecht)
chili con carne mix
eventueel een paar rode pepers als je van pittig houdt


Voorbereiding

  1. was de kikkererwten in een zeef en giet ze vervolgens alvast in de slowcooker, doe hier een laagje water bij zodat ze net onder water staan en zet de slowcooker alvast aan.
  2. breng ongeveer 2 liter water aan de kook, dit hete water gebruiken we straks om de tomaat te ontvellen en daarna gebruiken we het voor boillon
  3. verhit een koekenpan met wat olijfolie op het vuur
  4. vul een kom met koud water

  1. snijdt de ui en de knoflook zo fijn mogelijk en bak dit in de koekenpan met olijfolie op halfhoog vuur, dit mag even een paar minuten bakken terwijl we verder gaan met de volgende stappen. Vergeet niet tussendoor af en toe even te roeren
  2. snijdt ook de paprika en eventueel de rode pepers in kleine stukjes, hoe fijner hoe beter.
  3. Wanneer het water kookt leg je voorzichtig de vleestomaat in de pan met kokend water
  4. Zet het vuur van de pan met water en tomaat wat lager en haal de tomaat eruit met een vork en leg deze in het kommetje met koud water.
  5. Gebruik het water waar net de tomaat in heeft gezeten voor de boillon, doe hier twee of drie blokjes boillon door en roer goed, als alles is opgelost mag het vuur uit
  6. De ui en knoflook kunnen in de slowcooker worden toegevoegd, voeg indien nodig wat vocht toe in de vorm van water of boillon
  7. Verhit een nieuw scheutje olijfolie in de koekenpan en bak hier op hoog vuur de paprika en pepers in
  8. Door de tomaat in heet en daarna aan koud bloot te stellen is het velletje als het goed is een beetje losgelaten. Pel dit eraf en snijt de tomaat in kleine blokjes.
  9. haal de paprika van het vuur
  10. Voeg de volgende dingen toe aan de slowcooker
    1. De gebakken paprika’s
    2. de boillon
    3. de tomaat
    4. zout naar smaak
    5. een paar eetlepels chili con carne kruidenmix (of anders wat paprikapoeder, chilipoeder en komijn)
    6. roomboter
  11. Roer dit alles nog even goed door in de slowcooker

Laat dit alles sudderen voor minimaal 4 uur, een paar uur langer kan trouwens geen kwaad dus als je ergens heen moet in de tussentijd kan dat gerust

I was completely astonished by the beauty of nature. Our eyes see just a small fraction of the light in the world. It is a trick to make a colored world, which does not exist outside of human beings.

— Albert Hofmann

Pagina’s

  • Home
  • Blog
  • Wie ben ik
  • Links

Categorieën

  • Creatief (1)
  • Eten&Drinken (2)
  • Experimenten (3)
  • Korte verhalen (1)
  • Lifestyle (2)
  • Media (3)
  • Persoonlijk blog (1)
  • Psychedelica (6)
  • Tripreports (3)
  • Uitgelicht (2)

Tag’s

Bad trip bos Clips Eerste keer Eigen ervaring film Groenten humor informatie lijstje maatschappij microdoseren mini-vakantie muziek non-monogamie ochtendspits pirates of the caribbean wiskunde
© J A Different Point Of View | Aangedreven door Superbs Persoonlijk blog thema