Dit makkelijke recept voor pompoensap is erg leuk voor Halloween en is te bereiden zonder sapcentrifuge. Het is ideaal als je nog overgebleven pompoen over hebt van een ander recept, zoals bijvoorbeeld de pompoenpasteitjes van het recept van gisteren. Uiteraard hoef je niet perse een ander pompoenrecept te hebben gevold. Deze pompoensap mag ook gewoon een recept op zich zijn en is heerlijk als herfstig drankje. Kook de pompoen met kruiden naar smaak, mix tot een gladde brei, voeg appelsap toe voor zoetheid, zeef het mengsel om harde stukjes te verwijderen, en serveer met een schijfje appel op de rand voor een feestelijke touch.
Pompoensap
Equipment
- pan Middelgroot tot groot
- Staafmixer
- Kom
- Zeef
- Trechter Optioneel
- Fles Optioneel
Ingrediënten
- Ongeveer anderhalf tot twee liter water
- pompoen Ongeveer 1/3
- Kaneel Naar smaak
- Overige kruiden naar smaak bijvoorbeeld nootmuskaat, gember, kruidnagel , chilipeper en/of piment
- Flinke scheut Appelsap Optioneel voor zoetekauwen
Instructies
- Zet ongeveer anderhalf tot twee liter water aan de kook in een grote pan.Ongeveer anderhalf tot twee liter water
- Voeg ongeveer 1/3 pompoen toe, inclusief snijdafval, aan het kokende water.pompoen


- Laat de pompoen koken met een deksel op de pan totdat de pompoen helemaal zacht is geworden.
- Zet het vuur uit en laat het een beetje afkoelen.
- Gebruik een staafmixer om de inhoud van de pan tot een gladde brei te mixen.


- Voeg naar smaak kaneel en andere kruiden toe.Kaneel, Overige kruiden naar smaak
- Voeg eventueel een scheut appelsap toe om het drankje lekker zoet te maken.Flinke scheut Appelsap
- Zeef het mengsel boven een schaal of kom om harde stukjes eruit te halen.


- Eventueel kun je het met een trechter in een fles gieten.
Je pompoensap is klaar
Serveertip: Serveer met een schijfje appel op de rand. Voor een extra leuke presentatie kun je kleine uitgeholde pompoentjes of kalebassen gebruiken om het pompoensap in te serveren. Of gebruik een grote uitgeholde pompoen als een soort Halloween punchkom.




